IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неравенството спъва растежа

Според Рагурам Раджан, ако Европа не предотврати социалните различия, няма да може да постигне желания следкризисен растеж

09:00 | 16.07.12 г. 15
Автор - снимка
Редактор
Неравенството спъва растежа
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 1
Danny666
преди 12 години
Жоре универсалната утопия на свободният пазар НАПРАВИ света да опознае светлината и да стигне до звездите мили ! Утопията за която ти милееш достига дъно ! Държавата и най-баче СОЦИЯЛНАТА такава и нейната УРОДЛИВА идеология ( кейнзианизма ).1. Интересно защо ПРЕПИСВАШ на пазара ОПРОСТЯВАНЕ на човека ?!? Точно твойте ПЛАНОВИ ТЕОРИЙКИ опростяват хората и ги ВКАРВАТ В КЪЛЪПА на ПРАВИЛНО и НЕПРАВИЛНО. 2. А е как така НЕ МОЖЕШ да даваш идеи ? Че нали по твойте думи е " ЛЕСНО ДА РАСТЕШ " !!! Дай да видим КАК ? Печатница ? Война ?3.За другата ти утопия тотална глобална дърржава мноооогоооо си далече от истината. Глобализма се разпада и колкото и да не ти се вярва до 10 години доста хора ще разберат къде акат гладните.Ох уморих се, ПРЕДАВАМ СЕ ха ха ха утре ще се запиша доброволец в некоя кухня за бездомни и ще пеем песни вечерта с мормонските брадъри.А на хитреца индус от статията ще пиша, да прати 20-тина сополиви бездомника да ги храня и поя в къщи, че много кофти ми стана. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 2
george_tn
преди 12 години
Жорка...пич ...ми става тъжно за тебе...ха ха ха...муаахааа...ОТ КЪДЕ ГО ПРЕПИСА ТОВА... приятел...много си слушкал глупости...капиш...сладурНачина ти на писане предполага неуважение и неглижиране. Въпреки това ще ти отговоря.- проповядваш, защото вярваш в несъществувалия никога "свободен пазар" (капитализма на Айн Ранд - клишетата ти са от там). А вярата ти е особено силна понеже в тази универсална утопия уравнението изглежда просто. Човек е опростен до върховно ЕГО(секс,власт,алчност) управляващо го в само-икономическа джунгла (а обществото иначе си има държава?!), а всички останали препъникамъни са обозначени като "саморегулиращи се".- идеи не мога и не искам да давам. Достатъчно е че обсъждам с други хора.- тотална глобална дърржава = световна тоталитарна администрация - нещо като Недемократичен Световен Съветски Съюз - "преписал" съм го от други хора, разбира се. И казвам само че ВЕРОЯТНО света ще експериментира в тази посока.Пожелавам и на теб живот и здраве
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 2
Danny666
преди 12 години
Жорка кави са тези парадигми дето съм проповядвал бе пич ? Като чета КЛИШЕТАТА дето размяташ и ми става тъжно за тебе." Лесно е да растеш, гадно е да умреш. " ха ха ха е щом е ТОЛКОВА ЛЕСНО да РАСТЕЖ вземи дай идеи на загубените политици от Европа и света ...муаахааа... ДА ВЗЕМЕ И БЪЛГАРИЯ НЕКОЙ НОБЕЛ , пък било то и в псевдо науката икономика ха ха ха .....А за клишето ти " вероятно тотална глобална държава " да попитам пик ойл как се вързва с тази ти глупост или може би ОТ КЪДЕ ГО ПРЕПИСА ТОВА ?Приятел много си слушкал глупости от преподавателите ти по икономикс ! " но има предлагане без потребление " муаахааааа.... само в ЗБЪРКАНИЯТ СОЦ МОДЕЛ има такова животно ! Предлагането СЪЗДАВА ПОТРЕБЛЕНИЕТО пич всичко останало зависи от ЦЕНАТА и за това СВОБОДЕН ПАЗАР е ЕДИНСТВЕНАТА ПАНАЦЕЯ ! Капиш ?Само че СВОБОДНИЯТ пазар бърка в интересите на мнооогооооо хора от статуквото и самото му споменаване ги кара да се обриват !както и да е бъди жив и здрав !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 1
george_tn
преди 12 години
-растежа е здравословен само при разрастващи се население или пазари. Растежа не трябва да е самоцел. Може да се живее и без растеж-да няма, потребление без предлагане, но има предлагане без потребление. първото се коригира с растеж, второто с регрес. Лесно е да растеш, гадно е да умреш.-Кейнс, Айн Ранд, Маркс и всички теоретизиращи са изначално обречени на утопичност поради това че са хора, пък дори и гениални. Живия живот не може да бъде изчислен от човек. Идеите им се приемат поради авторитетност, наукообразност и т.н. И поради еволюционния характер на живота всеки експеримент има начало, но и край. Сега сме в края на един и началото на друг - вероятно тотална глобална държава. Така че нито ти нито който и да е не може да даде "авторитететно" мнение накъде е посоката. Важното е да опитваме и експериментираме, а не да се осланяме на вече неработещи парадигми каквито проповядваш и които само подкрепят статуквото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 1
trendline
преди 12 години
За да има потребление трябват и пари освен предлагане на стоки. Само че средната класа ги няма тези пари. Тези 50-70% от от хората с добри професии и малки фирми (вкл. и самонаети), които харчеха пари за почивки, стоки, домакинска техника, и пр. сега нямат пари и не потребяват. Пък и взетите кредити тежат при понижаващи се заплати. Скоро ще се обърне палачинката. и богатите ще изгубят почти всичко, тъй като повечето останаха глухи и слепи за разтворената ножица в доходите. Очаквам нещата да тръгнат от Гърция и Испания като заразят и останалата част от континента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 5
Danny666
преди 12 години
Жорка абе мноогооо си далече от истината бе пич !99% от каращата такси популация освен за по-ефффтина тунджа и далаверка друго нема в главата !А раЗЗЗЗтежа се създава единствено и САМО от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ сладур ! Остави мошиите на Кейнс и компания. НЕМА потребление БЕЗ ПРЕДЛАГАНЕ !!! Капиш ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 1
george_tn
преди 12 години
Дани6666 - ти все много се смееш, като Джокера от Батман, много е вероятно наистина да си нещо по така необикновен. :) Но разбирането ти за раЗтежа и неравенството, не е по различно от това на 99% от каращата такси популация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 5
Danny666
преди 12 години
Ха ха ха чета коментарите и се смея до напикаване ! :)ДРУГАРИ карайте си такситата и не се изказвайте неподготвени за въпроси които ЯВНО не са от компетенцията на ПЛЕБСА !Попитайте този хитър ИНДУС КОЙ ЩЕ РАЗДАВА ВЗЕТОТО от богатите ?Щото там е заровено кучето ! Всички тези другари които пропагандират РАВЕНСТВО И БРАТСТВО ВСЕ РАЗДАВАТ ПАРИТЕ НА ДРУГИТЕ ха ха ха .... що не му изкарате доходите на този сладур и колко ДАРЯВА от доходите си за СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ като е толкова загрижен за бедните ?РАЗТЕЖА ВИНАГА СЕ ДВИЖИ ОТ НЕРАВЕНСТВО - ЖЕЛАНИЕ на ИНДИВИДА ДА Е ПОВЕЧЕ ОТ ПЛЕБСА ОКОЛО НЕГО ! ЗАСТОЯ и УПАДЪКА са УРАВНИЛОКАТА предлагана от ДРУГАРИ като този !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 1
k_v_v_
преди 12 години
Ако управляващите не принудят големите играчи и богатите да гризнат дръвцето, нищо добро не чака иконимиката и обществото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
george_tn
преди 12 години
и по скоро изречението трябваше да е - ...банките прекалиха с рисковите заеми, знаейки че ще бъдат "спасени"... ясно защо. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още